گزارش نشست هم اندیشی”عوامل و موانع کاهش مطالعه در جامعه”

 

دراین نشست ، کرمی(رئیس انجمن کتابداری شاخه گیلان) ، ایشان ضمن قدردانی از مهمانان گرامی برای حضور در این نشست ، به توصیف اهمیت نقش مطالعه وتاثیر آن بر جامعه پرداخت و در ادامه از دوستداران و حافظان این عرصه خواستار ارائه نظرات و پیشنهادات در این زمینه شدند.

در ادامه نشست ، هریک از مهمانان ضمن بیان نظرات و ارایه راهکارهای خود به مشکلاتی که پیش روی از زمان چاپ تا رسیدن محتوا به خواننده پرداختند.

خانم رستگار رئیس اتحادیه کتابفروشان استان گیلان ، ضمن انتقاد از تولید کم کتاب در استان ،افزایش مطالعه را هم سو با افزایش تولید کتاب در خود استان دانسته و لازم دانستند که مکانهایی برای دوستداران کتاب و افزایش آشنایی با کتاب نه صرفا برای خرید، ایجاد شود.

سپس استاد مرادیان گروسی که مولف بیش از 33 اثر ملی و محلی می باشد،میزان جذابیت محتوای کتاب را یکی از عوامل ترغیب و تشویق خوانندگان دانست و بیان نمود که متاسفانه اثار تالیفی خوب بعلت مشکلات چاپ کمتر در دسترس مخاطب قرار می گیرد. استادکوچکی زاد مولف وشاعر گیلانی ،کم حوصلگی مخاطبین در مطالعه را یکی از عوامل کاهش آن در جامعه دانستند ، ایشان گرانی کتاب و نبود تسهیلات و کمک هزینه خرید کتاب را از دیگر عوامل رغبت کم مخاطبان به کتاب بیان نمودند.

ادامه گر مباحث خانم آبکنار شاعر ومنتقد آثار ادبی بودند ، وی ضمن بیان ماشینی شدن زندگی و عدم برنامه ریزی درست خانواده ها در زمینه مطالعه ،همچنین نبود شیوه های تربیتی مناسب در جامعه برای کتاب خوان نمودن افراد از سنین پایین را عامل مهم کاهش مطالعه دانستند ، همچنین علت تیراژ پایین کتابهای خوب را نبود تسهیلات مناسب چاپ در استان و از جمله مشکلات پدیدآورندگان برشمردند.

آقای سیف پور(ناشر،نویسنده،مدرس دانشگاه و تهیه کننده تلویزیون) نوگرایی در کتاب یعنی محتوای خوب در عین تنوع را عامل اصلی برای انگیزه مطالعه دانستند، ایشان استفاده از تلفن همراه و وسایل ارتباطی نوین را گامی مفید در جهت افزایش مطالعه دانسته و همکاری بیشتر دولت با ناشران از مهمترین عوامل موثر بر مطالعه میدانند.

آقای سدادی (معاون مرکز پژوهشی دانشگاه گیلان)در بخشی از سخنان خود متذکر شدند که باید نیاز درونی مخاطب برای مطالعه را بشناسیم و براساس نیاز مخاطب به تولید و چاپ آثار بپردازیم ، از اندیشه های برتر برای تولید آثار استفاده کنیم و برنامه ای درست برای آموزش نظامند داشته باشیم و به سواد اطلاعاتی و خوب اندیشیدن بهاء دهیم.

نشست هم اندیشی عوامل و موانع کاهش مطالعه در جامعه

آقای محمدپور(مدیرکل کتابخانه های عمومی استان) در صحبتهای خود ضمن بیان فعالیتها و رسالتی که نهاد طبق فرموده مقام معظم رهبری برعهده دارد به این نکته اشاره کردند که لزومی در تعدد چاپ و نشر کتب در جامعه نیست بلکه وظیفه مسولین است تا با بهره گیری از ابزارهای مناسب همچون فضای مجازی،تسهیل دسترسی مخاطب به آثاربرتر زمینه ساز ترغیب افراد به مطالعه در جامعه باشند. ایشان تبلیغات خوب از طریق رسانه ملی و فضای محیطی ،تولیدات بصری را از عوامل اصلی بالا بردن انگیزه برای مطالعه در جامعه دانسته و آن را فرایندی جهت آشنایی علاقمندان کتاب و کتابخوانی با آثار جدید و خوب برشمردند.

در انتها خانم کرمی ضمن تشکر از ارائه پیشنهادات و راهکارهای همه عزیزان ، نوید برگزاری چنین نشست هایی را برای ایجاد انگیزه در یدیدآمدن آثار خوب و ایجاد فرهنگ مطالعه و نقش و تاثیر آن در جامعه ،را بصورت ماهانه دادند.

این نشست باحضور جمعی از شاعران و نویسندگان و محققان و پژوهشگران،خبرنگار و روزنامه نگار،اساتید کتابداری،ناشران ،مدیر و مسئولین محترم اداره کل کتابخانه های عمومی استان در سالن اجتماعات کتابخانه عمومی امام رضا برگزار گردید .

باسپاس و تشکر از اعضای محترم انجمن علمی کتابداری شاخه گیلان ،خانم ها: پریسا کرمی،فاطمه صفابخش،ستاره تفکری و آقای منصور علی نیا که زحمت برنامه ریزی و برگزاری این نشست را متقبل شدند

آخرین اخبار