در سیزدهمین مجمع عمومی انجمن کتابداری که با حضور اعضای فعلی و پیشین هیات مدیره انجمن و تعدادی از اعضای هیات مدیره شاخههای استانی خراسان و آذربایجان شرقی، دکتر سیروس علیدوستی، رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات، مهندس ملکاحمدی دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی و تعدادی از اعضای هیات علمی و روسای گروههای آموزشی علم اطلاعات و دانششناسی کشور از ساعت ۱۵:۳۰ تا ساعت ۱۸ به طول انجامید، پس از قرائت آیاتی از قرآن کریم، مهتا باصفا مدیر کتابخانه ملک به مهمانان و اعضای انجمن خیر مقدم گفتند و با یاد کردن از حسین ملک بنیانگذار کتابخانه و موزه ملک، توضیحاتی پیرامون این کتابخانه و موزه ارائه کرده و بر تدوام همکاری کتابخانه و انجمن تاکید نمود.
در ادامه کلیپی که به مناسبت نخستین سالگرد درگذشت دکتر عباس حری تهیه شده بود پخش گردید. به همین مناسبت، دکتر نرگس نشاط عضو هیات علمی کتابخانه ملّی جمهوری اسلامی ایران به عنوان سخنران علمی، به سخنرانی پیرامون زندگی علمی دکتر عباس حرّی پرداخت.
دکتر نشاط به ارائه توضیحاتی درباره پژوهشهای دکتر حرّی در زمینه نقش اطلاعات در گذشته و حال و نیز اشاعه اطلاعات پرداخت و افزود: شادروان دکتر عباس حری، در سال ۱۳۶۹ مقالهای با عنوان «اطلاعات چیست؟» منتشر کرد. ایشان علاوه بر اشاعه اطلاعات، به تبیین نظریههای نو، بررسی اطلاعات در چرخه اکولوژیکی و رابطه اطلاعات با مفاهیم و عناصر اطلاعات نیز اقدام کردند. دکتر نشاط در بخش دیگری از سخنان خود افزودند دکتر حری نظام ملّی اطلاع رسانی را به عنوان ضرورتی مهم می دانستند که در علم اطلاع رسانی باید دوشادوش اطلاع شناسی حرکت کند. دکتر حری در پژوهشهای خود نظریه علمی اطلاعات را مطرح کردند.
در ادامه برنامههای مجمع، کلیپ تهیه شده از فعالیتهای انجمن در سال ۱۳۹۲ به نمایش گذاشته شد.
سپس گزارش عملکرد انجمن در سال ۱۳۹۲ توسط دکتر سعید رضایی شریفآبادی، رئیس انجمن علمی کتابداری و اطلاع رسانی ایران ارائه شد. وی در تشریح عمکرد انجمن، ابتدا به تغییر فرم و محتوای گزارش عملکرد اشاره کرد و گفت در این گزارش، متفاوت با گزارشهای پیشین و سنواتی انجمن که گزارش بر اساس کمیتهها و شاخهها تنظیم میشد، بر اساس فعالیتها و فرآیندها تنظیم شده است. وی افزود تغییر دوم که محتوایی است، تهیه گزارش بر اساس اهداف و رویکردهایی است که انجمن برای سال ۱۳۹۲ تعیین کرده است. محتوای مذکور همچنین بر مبنای ارزشیابی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سازمان داده شده است. بنابراین با مرور این گزارش میتوان به میزان دستیابی انجمن به اهداف تعیین شده نیز پی برد. تغییر سوم در گزارش عملکرد امسال، انعکاس بیشتر فعالیتهای شاخههای استانی و دانشجویی نسبت به سالهای گذشته است. علت این اتفاق این است که در سالهای گذشته فعالیتهای شاخهها تنها بر اساس گزارشهایی بوده که توسط خود آنها ارسال میشد اما امسال علاوه بر گزارشهای ارسالی، از خبرنامهها، سایتها، گروههای بحث و وبلاگها نیز برای اعکاس جامع فعالیتها استفاده شده است. وی تغییر دیگر گزارش عملکرد را در گرایش بیشتر آن به سوی آمار عنوان کرد.
دکتر رضایی پس از بیان ویژگیهای گزارش عملکرد انجمن، به ذکر خلاصه فعالیتهای انجمن در بخشهای سازماندهی و بهبود ساختارها، نشر آثار علمی و تخصصی، همایشها، کنفرانسها، سمینارها و گردهمآییهای انجمن در سال ۱۳۹۲، اعطای جوایز علمی و گواهینامههای تخصصی، تقدیر از بزرگان و پیشکسوتان رشته و حرفه، برگزاری دورههای آموزشی و کارگاهها، پژوهش، تفاهمنامهها و همکاریها، همکاری با نهادهای تصمیمگیرنده و سیاستگذار به منظور تاثیرگذاری در جهت ارتقاء جایگاه انجمن، دستاوردها و موفقیتها و انتظارات از انجمن پرداخت. وی تاکید کرد که این گزارش به صورت خلاصه و برای مجمع تهیه شده و گزارش اصلی با ذکر جزئیات بعداً در اختیار عموم قرار میگیرد.
دکتر رضایی در گزارش خود از عملکرد انجمن در سال ۱۳۹۲، به تاسیس شاخه استانی جدید آذربایجان شرقی، ارتقاء دادن سایت انجمن از لحاظ امکانات فنی، برگزاری ۳۹ کنفرانس، همایش و نشست که از میان آنها ۳ کنفرانس ۲ روزه و ۱ کنفرانس ۱ روزه در سطح ملی برگزار شدهاند، تدوین و انتشار ۴ عنوان کتاب، انتشار ۴ شماره فصلنامه پژوهشنامه پردازش و مدیریت اطلاعات با همکاری ایرانداک، انجام مقدمات ثبت و انتشار فصلنامه علمی- پژوهشی مستقل انجمن، انتشار ۴ شماره نشریه الکترونیکی شناسه (شاخه خراسان)، برگزاری نخستین همایش تعالی آموزش علم اطلاعات و دانششناسی و اعطای ۹ لوح اهتمام به کیفیت به ۹ گروه آموزشی، صدور بیش از ۳۰۰ گواهینامه تخصصی و برگزاری سومین جشنواره برترینهای علم اطلاعات و دانششناسی، نکوداشت ۹ نفر از پیشکسوتان و تجلیل از خیرین کتابخانهساز، برگزاری ۵۵ دوره و کارگاه آموزشی به صورت مستقل و با همکاری نهادهای گوناگون، مشاوره، راهنمایی و داوری بیش از ۵۰ پایاننامه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری توسط اعضای هیات مدیره انجمن، انجام نظرسنجی از اعضای انجمن در خصوص میزان رضایت آنها از انجمن، تهیه و انتشار فهرست اولویتهای پژوهشی، همکاری و تعامل با شورای انقلاب فرهنگی، کمیسیون انجمنهای علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، کمیته برنامهریزی علم اطلاعات و دانششناسی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دفتر تجاریسازی و همکاریهای دانش و صنعت معاونت علمی و فناوری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت آموزش و پرورش، نهاد کتابخانههای عمومی کشور و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران برای رفع مشکلات جامعه کتابداری و اطلاعرسانی و ارتقاء جایگاه آن، جلب مشارکت و همکاری بیش از ۱۸ نهاد دولتی و خصوصی به منظور جذب کمکهای مالی و امکانات در خصوص پیشبرد برنامههای انجمن، شرکت اعضای هیات مدیره انجمن و شاخهها در ۲۶ برنامه صدا و سیما و همکاری با روزنامهها و خبرگزاریها و ارتقاء رتبه انجمن از C به B، به عنوان مهمترین اقدامات و دستاوردهای انجمن در سال ۱۳۹۲، اشاره کرد.
در ادامه، دکتر رحمت الله فتاحی، عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد و رئیس شاخه خراسان انجمن، با استناد به تجربههای خود، به نوشتن چند سرمقاله به منظور جلب همکاری و مشارکت اعضا، خواستار حضور هر چه بیشتر فعالان این حوزه از جمله اعضای هیات علمی ساکن در تهران و رسیدگی به وضعیت اشتغال فارغ التحصیلان رشته شد.
پس از آن دکتر فریبرز خسروی، معاون پژوهش، برنامه ریزی و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی و عضو هیأت مدیره انجمن، درباره اینکه انجمن میتواند به عنوان یک نهاد مدنی حاصل مشارکت جمعی کلیه افراد باشد و در این صورت معنا و مفهوم مییابد اشاره کرد و اکتفا به چند نفر محدود فعال را برای پیشبرد اهداف انجمن، ناکافی دانست. وی اظهار داشت در تصمیمگیریها با مشارکت همه جانبه، فراهم کردن زمینه مناسب با استفاده از ابزارهای نوین مانند شبکههای اجتماعی و مجازی برای جلب مشارکت و عضویت در انجمن، ضرورت دارد. دکتر خسروی گفت: گسترش و افزایش روحیه نقد و نقدپذیری باعث میشود تسامح در جامعه کتابداری بالاتر رود و بنابراین با صرف تعریف و تمجید بیهوده کاری از پیش نمی رود. وی با اشاره به تغییرات مدیریتی در کتابخانه ملی گفت موضوع اعتدال و اطلاعات را در کتابخانه ملی و از سوی انجمن مطرح کرده است. وی اضافه کرد، انتظار میرود این گونه نهادها با کمک اعضای انجمن بتوانند پژوهشهایی انجام دهند که حاصل کار مفید باشد.
در ادامه، گزارش خزانه داری انجمن در سال اخیر توسط فرامرز مسعودی، خزانه دار انجمن، ارائه شد. وی در گزارش مالی خود اظهار کرد در سال ۱۳۹۲، مدیریت مالی انجمن بهگونهای بوده است که علیرغم تورم بالا در کشور، از موجودی حساب انجمن، باقیمانده از سال ۱۳۹۱، مبلغی خرج نشده است و علاوه بر آن حدود ۵۰ میلیون ریال نیز به موجودی قبلی اضافه شده است. وی ابراز امیدواری کرد که در سال ۱۳۹۳، کمکهای بیشتری جذب شود و با توجه به افزایش رتبه انجمن، کمک نقدی کمیسیون انجمنهای علمی به انجمن کتابداری و اطلاع رسانی افزایش یابد. مسعودی همچنین با اشاره به نارسائیهایی که در گزارشهای دریافت و پرداختهای انجمن نزد دو بانک ملی و تجارت وجود دارد، ابراز امیدواری کرده در سال جاری نظم بیشتری به این گزارشها داده شود و اعضا بتوانند در جریان روندهای مالی انجمن در سالهای مختلف باشند.
پس از گزارش مالی، فرامرز مسعودی به عنوان دبیر کمیته برنامهریزی و ارزشیابی، به رویکرد هدفگرایی و برنامهمحوری در فعالیتهای انجمن از سال ۱۳۹۲ و آغاز فعالیت دوره پنجم انجمن اشاره کرد و از مجمع خواست برنامههای ۱۰ ساله، ۵ ساله و ۱ ساله انجمن که بر اساس خواسته کمیسیون انجمنهای علمی تهیه شده است را تصویب کند.
در ادامه دکتر ابراهیم افشار زنجانی عضو هیأت مدیره، نایب رئیس انجمن و دبیر کمیته انتشارات، توضیحاتی پیرامون کتاب یادنامه استاد دکتر عباس حرّی که توسط انجمن در سال ۱۳۹۲ تدوین شده است پرداخت. وی گفت این مجموعه با سرپرستی دکتر مرادی و ایشان، با سفارش دادن مقاله به دوستان و همکاران دکتر حری و صاحبنظران تهیه، ویرایش و تدوین شده است و با همکاری نهاد کتابخانههای عمومی منتشر میشود. وی با اشاره به پوستر روی جلد یادنامه دکتر حری که در سالن مجمع نصب شده بود، اظهار کرد این مجموعه قرار بود در روز برگزاری مجمع رونمایی شود که انتشار آن با کمی تاخیر مواجه شده و به زودی منتشر و در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد.
سپس دکتر محسن حاج زینالعابدینی، بازرس انجمن، گزارش بازرسی خود را به مجمع ارائه نمود. وی با ذکر درآمدها و هزینههای انجمن در سال ۱۳۹۲، اظهار کرد که خوشبختانه همه درآمدها و هزینهها مطابق اساسنامه و قوانین و مقررات جاری بوده و ارتباطات اجتماعی و سیاسی و فرهنگی انجمن نیز در سال ۱۳۹۲ افزایش یافته است. وی در ادامه به برخی از مسائل در انجمن اشاره کرد و اظهار امیدواری کرد رفع این مشکلات بتواند به کارائی انجمن و دستیابی آن به اهداف و ماموریتهای تعیین شده کمک کند. وی در این خصوص به چند نمونه مانند برگزاری مجدد و منظم نشستهای ماهانه، تدوین تقویم آموزشی، جلب مشارکت بیشتر اعضای حقیقی و حقوقی و فرآهم آوردن امکان پرداخت حق عضویت و کمکها به صورت الکترونیکی و از طریق سایت انجمن، اشاره نمود
در پایان مراسم از همیاران انجمن، مهسا پورحقانی، عباس رجبی، نسا رضایی، دلنشین دانایی، داریوش علیمحمدی، آزاده فتاحی، فاطمه فریدوش، متینه معین آزاد، معصومه نیک نیا، سعیده یوسفی، راضیه مردی و عبداله جعفری و سایر همکارانی که در طول سال ۱۳۹۲ به صورت داوطلبانه با انجمن همکاری کرده بودند با اهداء لوح تقدیر توسط دکتر رضایی، دکتر فتاحی و دکتر خسروی، تقدیر به عمل آمد.