شانزدهمین مجمع عمومی انجمن علمی کتابداری و اطلاع‌رسانی ایران برگزار شد

در این مجمع، که بر اساس تکالیف قانونی انجمن‌های علمی برگزار گردید، ابتدا مهندس مصطفی امینی رئیس کمیته فناوری‌های نوظهور انجمن، در باره “فرصت‌های فناوری‌های برهم‌زننده برای علم اطلاعات و دانش‌شناسی” سخن گفت. وی در این سخنان، ضمن بیان ویژگی‌های عصر اطلاعات، تفاوت‌های آن را با عصر صنعت تشریح کرد و گفت ما در حال حاضر با مهاجرت جوامع به عصر دیجیتال مواجه هستیم که از نیمه دوم دهه 2000 آغاز شده است. وی سپس با تشریح پیامدهای ورود به عصر دیجیتال به مثابه فاز چهارم انقلاب صنعتی، در باره مفهوم فناوری‌های برهم‌زننده (Disruptive Technologies) در عصر دیجیتال توضیح داد و جهت این فناوری‌ها را نوآوری ذکر کرد. مسئول کمیته فناوری‌های نوظهور انجمن، در ادامه با مرور سیر تکاملی رشته و حرفه کتابداری، علم اطلاعات+ علم داده را مرحله تکامل‌یافته‌تر رشته و حرفه برشمرد و گفت فناوری‌های برهم‌زننده فرصت‌های مهمی را فراروی رشته علم اطلاعات و دانش‌شناسی قرار داده است که برخاسته از شکاف‌هایی است که در حال حاضر متولی و مدعی خاصی خارج از رشته و حرفه کتابداری و اطلاع‌رسانی ندارد و برنامه‌ریزان دوره‌های آموزشی و نیز دانش‌آموختگان رشته علم اطلاعات و دانش‌شناسی با شناخت دقیق این شکاف‌ها و با زاویه دید میان‌رشته‌ای می‌توانند از این فرصت‌های نوظهور در جهت بالندگی شغلی بهره بگیرند.

در دومین سخنرانی مجمع به موضوع دیدبانی انتشارات تخصی حوزه فعالیت انجمن اختصاص داشت که توسط دکتر رضا رجبعلی بگلو ایراد شد. دکتر بگلو با تاکید بر وظیفه انجمن در نظارت و دیدبانی حوزه فعالیت خود شامل آموزش، پژوهش و انتشارات، فعالیت‌های انجام شده توسط انجمن در زمینه رصد و تحلیل انتشارات تخصصی رشته را تشریح کرد. مسئول کمیته انتشارات انجمن با اشاره به انواع انتشارات در حوزه فعالیت انجمن شامل کتاب‌ها و نشریات، نتایج مطالعات و بررسی‌های انجمن در خصوص انتشارات تخصصی رشته و حرفه را تشریح نمود و گفت در این بررسی‌ها، کتاب‌های منتشرشده در بازه زمانی 1358 تا 1395 در 14 موضوع و به تفکیک انواع ناشران و تالیفی یا ترجمه بودن بررسی، دسته‌بندی و تحلیل شده‌اند.

در ادامه جلسه، دکتر فریبرز خسروی رئیس انجمن عملکرد انجمن در سال 1395 را تشریح نمود. وی با اشاره به اساسنامه، برنامه راهبردی انجمن و چارچوب ارزیابی کمیسیون انجمن‌های علمی ایران به عنوان سه سند بالادستی انجمن، اهم رویکردها، فعالیت‌ها و دستاوردهای انجمن را برشمرد. برگزاری ششمین دوره انتخابات انجمن و اصلاح اساسنامه انجمن، دعوت از همه افراد نامزد در انتخابات هیات مدیره و بازرسان اعم از انتخاب شده و نشده برای همکاری و مشارکت، تبدیل نشریه الکترونیکی شناسه به ارگان انجمن سراسری، تشکیل بانک اطلاعات نخبگان و متخصصان رشته و حرفه، تعیین اولویت‌های پژوهشی با همکاری گسترده نخبگان، برگزاری دومین کنگره متخصصان علوم اطلاعات، برگزاری جلسات نقد و تحلیل در زمینه‌های مختلف مانند پذیرش دکتری، پایان‌نامه‌ها، انتشارت و …، تهیه و انتشار کتاب دومین کنگره ملی انجمن، ابتکار و برگزاری جلسات دورهمی کتابداران، تعامل و همکاری با مراکز آموزشی، پژوهشی، کتابخانه‌ها و ارشیوها و نهادها و سازمان‌های سیاستگذار، تلاش در جهت استانداردسازی خدمات کتابخانه‌ای و آرشیوی، تقدیر از پیشکسوتان رشته و حرفه، کسب رتبه A از وزارت علوم، انتخاب انجمن به عنوان دبیرخانه جشنواره ملی ترویج خواندن و برگزیده شدن سایت انجمن در جشنواره وب‌سایت‌های ایران، از جمله مواردی بود که رئیس انجمن به آن‌ها اشاره نمود.

[lightbox src=”http://ilisa.ir/new/images/event/General%20Assembly/96/%D9%85%D8%AC%D9%85%D8%B9%20%D8%B9%D9%85%D9%88%D9%85%DB%8C96-2.jpg” width=”200″ height=”200″ lightbox=”on” title=”شانزدهمین مجمع عمومی” align=”left”]

در بخش سوم برنامه، فرامرز مسعودی عضو هیات مدیره و خزانه‌دار انجمن گزارش عملکرد مالی انجمن در سال 1395 را تشریح نمود و گزارشی نیز در باره درامدها و هزینه‌های دومین کنگره متخصصان علوم اطلاعات و حامیان مالی و غیرمالی انجمن ارائه نمود. سپس دکتر محسن حاجی‌زین‌العابدینی بازرس انجمن گزارش بازرس را در خصوص عملکرد انجمن ارائه کرد. وی ضمن تشریح فرایند بازرسی فعالیت‌های انجمن و اعلام انطباق عملکرد انجمن با اساسنامه و قوانین و مقررات، بر اهمیت فعالیت‌های بین‌المللی تاکید نمود و از هیات مدیره انجمن خواست در جهت گسترش فعالیت‌های بین‌المللی انجمن از جمله عضویت انجمن در اتحادیه بین‌المللی انجمن‌ها و موسسه‌های کتابداری، ایفلا تلاش‌های بیشتری صرف نمایند.

[lightbox src=”http://ilisa.ir/new/images/event/General%20Assembly/96/%D9%85%D8%AC%D9%85%D8%B9%20%D8%B9%D9%85%D9%88%D9%85%DB%8C96-3.jpg” width=”500″ height=”500″ lightbox=”on” title=”شانزدهمین مجمع عمومی” align=”left”]

در بخش پایانی برنامه‌های مجمع، دکتر رحمت‌اله فتاحی، دکتر ابراهیم افشار زنجانی و کاظم حافظیان رضوی به عنوان هیات رئیسه مجمع برای تصویب تراز مالی انجمن، تصویب برنامه راهبردی انجمن و انتخاب بازرسان انتخاب شدند. در این بخش، تراز مالی انجمن به تصویب رسید و برنامه راهبردی انجمن نیز برای دوره 5 ساله آتی به تصویب رسید. پس از آن برای انتخاب بازرس رای‌گیری به عمل آمد که در نتیجه شمارش آرا، دکتر محسن حاجی‌زین‌العابدینی و پریسا پاسیار به عنوان بازرسان اصلی و دکتر حسن کیانی به عنوان بازرس علی‌البدل انتخاب شدند.

 شانزدهمین مجمع عمومی عادی انجمن در ساعت 18:30 با پذیرایی از اعضای شرکت‌کننده خاتمه یافت

گزارش: فرامرز مسعودی (30/1/1396)

عکس: پیروز ابراهیمی

 

آخرین اخبار