در این نشست که هانیه گرائیلی مدیر کل حوزه ریاست و دکتر صالح زمانی مشاور امور بینالملل سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران نیز حضور داشتند، دکتر خراسانچی عضو هیئت مدیره، مسئول روابط عمومی و دبیر اجرایی پنجمین کنگره متخصصان علوم اطلاعات ایران ضمن بیان مقدمهای، هدف از تشکیل این جلسه را ارائه گزارشی از کنگره پنجم متخصصان علوم اطلاعات ایران و تشکر از ریاست، مدیران و همکاران محترم سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران برای پشتیبانی آنها از این کنگره و سایر برنامههای انجمن و همچنین اظهار ناراحتی از اخبار تخریبی و ناجوانمردانه اخیر در رابطه با مدیران این سازمان به ویژه جناب آقای دکتر خسروی اعلام کردند. ایشان این جلسه را از جمله یکی از جلساتی دانست که اعضای انجمن با اعضای شورای سیاستگذاری کنگره متخصصان علوم اطلاعات تشکیل میدهند.
در ادامه دکتر محمد زرهساز، عضو هیئت مدیره و دبیر علمی پنجمین کنگره متخصصان علوم اطلاعات ایران ضمن ارائه گزارشی از فعالیتها و دستاوردهای کنگره پنجم اظهار کرد: «بدون شک برگزاری موفقیتآمیز پنجمین کنگره متخصصان علوم اطلاعات که با حضور بیش از هزار نفر از متخصصان، حرفهمندان و مدیران از بیش از پنجاه دانشگاه و سازمان پژوهشی همراه بود مدیون همراهیها و پشیبانیهای افراد و سازمانهای مختلفی است، اما در صدر همه آنها سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران قرار دارد که همه امکانات خود را برای برگزاری هرچه موفقیتآمیزتر پیشنشستها و نشستهای اصلی کنگره در اختیار انجمن قرار داد.» ایشان همراهی سازمان را در طول برگزاری کنگره متخصصان علوم اطلاعات ایران در پنج سال گذشته ستود و اعلام کرد که در دو دوره فعالیت خود در هیئت مدیره انجمن هیچگاه به یاد ندارد که توصیه یا نکتهای تحمیلی از سوی سازمان و مدیران آن به انجمن دیکته شود. ایشان انجمن را محلی برای آزاداندیشی و بیان نظرات و انتقادهای متخصصان و صاحبنظران معرفی و اعلام کرد: «بارها شاهد بوده که در نشستهای مختلف کنگره انتقادهای کارشناسانه و فنی به برخی از امور جاری در سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران وارد شده که با استقبال مدیران و کارشناسان این سازمان همراه بوده است.» ایشان مطالب منتشر شده در برخی از خبرگزاریها را از جنس تخریب و نه نقد عالمانه معرفی کرد و خواستار اصلاح این نوع رویههای تخریبی در رسانهها شد. زرهساز همچنین از ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران و مشاور ایشان در امور بینالملل بابت پشتیبانی از انتشار نشریه انگلیسی زبان آیبولتن و توسعه فعالیتهای بینالمللی انجمن تشکر و قدردانی کرد. ایشان در پایان به نمایندگی از اعضای هیئت مدیره انجمن از سرکار خانم دکتر بروجردی برای حضور در دورهمیهای انجمن دعوت کرد.
آقای دکتر محسن حاجی زینالعابدینی بازرس انجمن این دیدار را داری سه وجه دانست. نخستین وجه بابت تشکر از همه حمایتها و پشتیبانیهای ریاست و همکاران سازمان از انجمن. وجه دیگر حمایت انجمن از جوانگرایی صورت گرفته در انتخاب مدیران و فعالیتهای خلاقانه برنامهریزی شده در سازمان به ویژه در زمینه استارتاپها. ایشان ورود به این فعالیتها را نیازمند جربزه مدیریتی و نوآوری دانست. دکتر حاجی زینالعابدینی ضمن بیان اینکه وجه سوم این دیدار میتواند تبیین روابط کتابخانه ملی و انجمن باشد، گفت: «نهادهای مدنی همچون انجمنها در جوامع مدرن دارای جایگاه ویژه و کارکردهای مختلفی هستند از جمله کارکرد رصدگری و ارزیابی و همچنین راهبری. در روابط گذشته انجمن و کتابخانه ملی تا حدودی این کارکردها مطرح بوده و میتواند در آینده جنبه رسمیتر و جدیتری به خود بگیرد و در قالب تفاهمنامهای این موارد تعیین شود»
سرکار خانم دکتر میترا صمیعی عضو هیئت مدیره و مسئول کمیته آموزش انجمن ضمن اشاره به سوابق کاری خود در سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، نقش برجسته و خدمات آقای دکتر خسروی در این سازمان را یادآور شد. ایشان نیز از حمایتها و پشتیبانیها ریاست و مدیران سازمان از انجمن و کنگره متخصصان علوم اطلاعات تشکر و از بیمهریهای انجام شده اخیر در برخی از رسانهها گلایه و این مطالب را غرضورزانه توصیف کرد. ایشان از ریاست سازمان تقاضا کرد تا در قالب یک تفاهمنامه همکاریهای آموزشی بین سازمان و انجمن برقرار و مدارک آموزشی با تأیید هر دو سازمان صادر شود. دکتر صمیعی در پایان از حمایتهای ریاست سازمان از رویداد ویتا و همکاران سازمان برای حضور در کمیتههای ایفلا تشکر و قدردانی کرد.
خانم دکتر بروجردی ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران ضمن ابراز خوشحالی بابت حضور در این جلسه از توجه اعضای هیئت مدیره انجمن به مجموعه اتفاقات و رویدادهای مثبت و منفی در جامعه تشکر کرد. ایشان در ادامه فرمود: «هیچ سازمان دولتی نمیتواند موفق شود مگر از طریق حمایت یک جمع غیردولتی. رویکرد ما در زمان تدوین قانون انجمنها، ماده 182 قانون برنامه سوم، بر این اساس بود تا انسجامی میان تشکلهای همعقیده شکل بگیرد و اینها با همافزائی ایدههای خود بتوانند ارائه طریق کنند و دیدگاههای جدید را نشان دهند، ضمن اینکه خاصیت کار انجمن، انجام کار داوطلبانه است و کسانی که وارد این فعالیتها میشوند در واقع اعلام استقلال رأی میکنند و وابستگی به جائی ندارند و میخواهند مستقل فکر کنند و مستقل عمل کنند و کار را به نتیجه برسانند. انجمن شما قاعدتا از این امر مستثنی نیست و دو وجه را میتوان برای آن در نظر گرفت: یک وجه، وجه علمی انجمن است و وجه دیگر وجه ساختاری و سازمانی است که به عنوان یک تشکل از آن یاد میکنیم». دکتر بروجردی مهمترین کارکرد سازمانهای مردمنهاد همچون انجمنها را نقد دولت و نقد خود دانست و اعلام کرد که انجمنها میتوانند همچون چشم مردم در قبال نقد فعالیتهای دولت و اصلاح خطاهای آن عمل کنند. ایشان با اعلام اینکه قرار بود طبق قانون، انجمنها در قالب خانه و شبکه تشکلهای غیردولتی عمل کنند و نمایندگان آنها در همه شوراهای کاربردی دولت حضور داشته باشند اعلام کرد که متأسفانه با وجود فعال شدن انجمنها پس از دوره فترت، هنوز این نکته شکل نگرفته است.
دکتر بروجردی در ادامه افزود: «تا آنجا که شناخت دارم انجمن کتابداری و اطلاعرسانی ایران تنها انجمنی است که درمیان انجمنهای موجود در این حوزه حرفی برای گفتن دارد. بنابراین با توجه به این جایگاه، رسالت و مسئولیت این انجمن بسیار فراگیر است. از نظر علمی نیز طبیعتا افراد صاحبنظر و متخصص و کارآمد در این مجموعه عضویت دارند و بنده نیز علاقه دارم تا پس از پایان مسئولیتم (برای اینکه انگ دولتی بودن به شما نخورد!) عضو افتخاری انجمن شما بشوم. در هر حال در رابطه با وجه علمی باید دو رویکرد شکل بگیرد: یک رویکرد داخلی است که شامل اغلب فعالیتهای شما میشود. اینکه به کتابخانهها سرک کشیده شود و وضعیت آنها رصد شود. مشخص شود پیادهسازی استانداردها در چه وضعیتی هستند. اینکه کتابخانه ملی به عنوان یک پایگاه موظف است که حمایت و همراهی کند. و وجه دیگر، وجه بینالمللی است که به نظرم این انجمن میتواند خیلی در این زمینه کارکرد داشته باشد. سازمان ملل شعار مشخصی دارد که جهانی فکر کن و محلی عمل کن و بیشترین کارکرد این شعار به نظر من در این انجمنهاست زیرا انجمنها هستند که میتوانند نمایندگی مناطق مختلف را داشته باشند و اگر ما بتوانیم به دنیا عملکرد انجمن را ارائه کنیم شاید برای آنها خیلی جاذبه داشته باشد. خوب است انجمن یک کار مطالعاتی در این زمینه شکل بدهد و تجربههای درونی را به ایفلای آینده منتقل کند.»
دکتر بروجردی در پایان سخنان خود از آقای دکتر خسروی قدردانی کرد و گفت: «ایشان در این حوزه پیشتاز هستند و نشان دادهاند که برای انجمن ومجموعه کتابخانه ملی علاقهمندی و دلسوزی دارند که این یک سرمایه و یک ارزش است. قاعدتا این سرمایهها و ارزشها را باید حفظ، ترویج و اشاعه داد. خوشبختانه چهرههای جوان و علمی نیز در انجمن شما زیاد هستند و این مایه خوشحالی است.»
ایشان در پایان در رابطه با مسائل اخیر مطرح شده در برخی از رسانهها این موارد را بیشتر دارای جنبه سیاسی دانست تا عملکردی. در پایان این نشست نیز دکتر افشار نائب رئیس انجمن گفت که کاملا مشخص است که نوشته ارائه شده در رسانه مورد نظر رذیلانه و نه صمیمانه بوده است و ریاست سازمان هم اعلام کرد که در راستای دفاع از منافع سازمان از این رسانه شکایت شده است.