جلسه‌ هم‌اندیشی انجمن علمی کتابداری و اطلاع رسانی ایران و انجمن علمی کتابداری و اطلاع‌رسانی پزشکی ایران برگزار شد

با هماهنگی از پیش تعیین شده توسط مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، جلسه‌ای به منظور هم‌اندیشی انجمن علمی کتابداری و اطلاع رسانی ایران و انجمن علمی کتابداری و اطلاع‌رسانی پزشکی ایران روز یکشنبه مورخ 25 دی‌ماه 1401 راس ساعت 11 برگزارشد.

در ابتدای جلسه دکتر مسعود محمدی، عضو هیات مدیره انجمن علمی کتابداری و اطلاع‌رسانی پزشکی ایران ضمن خوشامدگویی به حضار، از دکتر فاطمه شیخ شعاعی، سرپرست مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی دعوت کرد تا توضیحاتی درباره اهداف وماموریت‌های کلی این مرکز ارائه نماید.

دکتر شیخ شعاعی در ادامه به تشریح فعالیت‌های شش گروه ‌(علم‌سنجی، ترجمان دانش، کتابخانه‌ها و اطلاع‌رسانی، تامین منابع علمی، کمیسیون نشریات علوم پزشکی، انتشارات کتاب) پرداخت.

ارزیابی، نظارت، پایش علمی و پژوهشی اعضای هیات علمی، گروه‌های آموزشی، مراکز تحقیقاتی، دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور؛ سیاست‌گذاری، حمایت و نظارت بر کتابخانه‌های علوم پزشکی کشور؛ تدوین راهبردها، نظارت وحمایت از کاربرد نتایج حاصل از تحقیقات (ترجمان دانش)؛ توسعه، حمایت و ارزیابی مجلات دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور؛ تامین دسترسی به پایگاه‌های اطلاعاتی ومنابع علمی هسته و مرجع در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور؛ توسعه و کاربرد سامانه‌های موثردر رصد علم و فناوری در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور؛ گردآوری، سازماندهی، دسترس‌پذیری تمامی منابع علمی و پژوهشی در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور از اهداف و ماموریت‌های مرکز اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت ودرمان و آموزش پزشکی بود که سرپرست مرکز به آن اشاره کرد.

در ادامه جلسه، دکتر سعید رضائی شریف‌آبادی، رئیس هیات مدیره  انجمن علمی کتابداری و اطلاع‌رسانی ایران، ابتدا ضمن تشکر از دعوت بعمل آمده اشاره ای به  تاریخچه و فعالیت‌های انجمن کرد.

در ادامه جلسه، دکتر سعید رضائی شریف‌آبادی، رئیس هیات مدیره  انجمن علمی کتابداری و اطلاع‌رسانی ایران، ابتدا ضمن تشکر از دعوت بعمل آمده اشاره ای به  تاریخچه و فعالیت‌های انجمن کرد.

در ادامه دکتر رضایی بر همدلی و همکاری اعضای هیات مدیره؛ ارتقای مشارکت فعال اعضای انجمن؛ ارتباط با افراد خارج از حوزه (تمثیل واقعی آن را می‌توان در هفتمین کنگره متخصصان علوم‌اطلاعات و دوره‌های پیشین آن یافت) تاکید کرد. ایشان مواردی همچون، علم‌سنجی، وب‌معنایی و هوشمند سازی کتابخانه‌ها را مثال هایی از زمینه های مشترک دو انجمن برشمرد. دکتر رضایی همچنین آمادگی انجمن را در انتقال تجارب   ارتقای  رتبه انجمن در کمیسیون انجمن های علمی کشور‌  و تعامل با  شاخه‌های استانی انجمن اعلام کرد.

سپس رئیس هیات مدیره انجمن علمی کتابداری و اطلاع‌رسانی پزشکی ایران، دکترحسین بیدختی؛ با اشاره به شکل‌گیری انجمن، و  تلاش جهت همکاری با انجمن های مشابه تاکید کرد.

دکتر بیدختی در ادامه به ارتقای ارتباطات علمی؛ عملیاتی نمودن پژوهش‌ها و طرح‌های پژوهشی در رشته؛ اصلاح مسیرهای شغلی؛ اجرای نقش حمایتی و علمی اجتماعی از سوی انجمن‌ها؛ برقراری ارتباط بین فناوری و کتابخانه‌ها؛ برندسازی اساتید، دانشجویان، کتابخانه‌ها و غیره از دیگر نکاتی بود که از سوی رئیس انجمن علمی کتابداری و اطلاع‌رسانی پزشکی به آن اشاره شد.

توانمندی دانشجویان، اساتید و داشتن دانش به روز؛ اشتغال و کارآفرینی؛ ترویج کتابخوانی؛ ارتقای ارتباطات بین‌المللی انجمن‌ها مباحثی بود که از سوی بازرس انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی ایران، دکتر محسن حاجی‌زین‌العابدینی مطرح شد و پیشنهاد تشکیل کارگروه‌هایی از انجمن‌های کتابداری جهت هم‌افزایی و هم‌اندیشی جهت رفع مساپل موجود از سوی ایشان بیان شد.

این جلسه با مطالب و پیشنهادهای سایر  حاضران درجلسه به منظور هم‍فکری انجمن‌های موجود در رشته ، افزایش همکاری و هم‌اندیشی انجمن‌های علمی رشته با مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی و تداوم این جلسات با دستور جلسات از پیش‌تعیین شده خاتمه یافت.

علاوه بر افراد یادشده، دکتر فرزانه فضلی معاون مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی؛ دکتر مریم اسدی، دکتر امیررضا اصنافی، دکتر سعیده اکبری داریان، مریم انصاری، پریسا پاسیار، دکتر حمیده جعفری پاورسی، دکترمحبوبه قربانی، دکتر رحمان معرفت (سایراعضای هیات مدیره انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی ایران)؛ دکتر سیروس پناهی، ، دکتر علی رشیدی، دکتر علی حسین قاسمی دکتر لیلا نعمتی انارکی (دیگراعضای هیات مدیره انجمن کتابداری پزشکی و اطلاع‌رسانی ایران) درجلسه حاضر بودند.

آخرین اخبار